V. Stoica

Președintele Consiliului Județean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, a anunțat marți, 23 octombrie 2023, că a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate destinat construirii unui complex Integrat de Servicii de Asistență Medicală de Urgență. Ce nu spune șeful administrației județene este că procedura de achiziție a durat aproape doi ani, o primă licitație fiind lansată în februarie 2022 și anulată o lună mai târziu, din cauza problemelor la documentație. Ulterior, licitația a fost reluată, dar și în cadrul acestei proceduri au fost mai multe sincope, cauzate de contestații repetate, inclusiv de o plângere în fața instanței de judecată a Curții de Apel Ploiești, depusă de primul ofertant declarat câștigător și depunctat ulterior.
Ce spune Dumitrescu: ”Vom aduce într-un singur loc toate secțiile Spitalului Județean de Urgență, care sunt acum împrăștiate în cinci locații din Ploiești, prin construcția (sic! – corect: ”construirea”) unei clădiri noi, dotată la standarde moderne, pe str. Găgeni, în spațiul de lângă sediul central al spitalului. Cea mai nouă secție a spitalului datează din 1974, iar cea mai veche din 1920.
Am semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabiltiate în vederea construcției (sic! – corect: ”construirea”) noului Complex Integrat de Servicii de Asistență Medicală de Urgență. Obiectivul principal îl constituie relocarea și gruparea specialităților care funcționează astăzi în sistem pavilionar în locații diferite, în clădiri necorespunzătoare, împreună cu alte spații medicale și conexe, într-o nouă clădire a SJU Ploiești, care să răspundă standardelor și cerințelor actuale de calitate și să faciliteze abordări integrate ale serviciilor de sănătate”.
Deși am solicitat informații suplimentare, până la închiderea ediției tipărite, reprezentanții Consiliului Județean nu au dat detalii despre valoarea contractului sau numele firmei câștigătoare. De menționat că valoarea estimată a contractului pentru realizarea SF-ului, la inițierea procedurii de achiziție, a fost de 8,33 milioane de lei.