Hidroelectrica atrage atenţia publicului cu privire la existenţa unor potenţiale tentative de fraudare a micilor investitori în mediul online, aceste încercări de fraudă bazându-se pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme.
„Aceste site-uri conţin informaţii false de susţinere şi certificare atribuite în mod incorect Hidroelectrica sau autorităţilor. De asemenea, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea Hidroelectrica, a reprezentanţilor săi sau a unor persoane publice, şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei”, se menţionează într-un comunicat al companiei remis AGERPRES.
Reprezentanţii Hidroelectrica recomandă utilizatorilor, pentru a evita să cadă victimă unor astfel de tentative de fraudă, să verifice site-ul oficial, compania operând un singur site oficial, şi anume www.hidroelectrica.ro.
De asemenea, ei recomandă ca, înainte de a lua o decizie cu privire la investiţiile în acţiuni Hidroelectrica, să fie consultate oficiale de informare, ca de exemplu Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori Bucureşti, disponibil pe pagina de internet a BVB.
O altă recomandare este aceea de prudenţă în decizii: dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să fie vorba despre o tentativă de fraudă.
„Atenţie la Apeluri şi E-mailuri Suspecte: dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate; Protejaţi informaţiile personale: nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute; Raportaţi tentativele de fraudă: Dacă vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte, vă îndemnăm să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente şi poliţiei”.