George Marin

Derbiul Văii Teleajenului a fost adjudecat de gazde în urma unui meci care, preț de o oră, ar fi făcut de râs multe partide din liga a treia, adică aceea în care cele două team-uri combatante la Boldești, alături de echipa din Băicoi, tind să pătrundă. Pe teren s-au putut vedea două echipe „lucrate”, care au reușit să pună în practică câteva acțiuni pregătite la antrenament, vizibile și pentru cei mai puțin cunoscători în ale fotbalului. Însăși golul victoriei gazdelor a fost marcat în urma unei astfel de acțiuni. Jocul a fost cursiv, curat și plăcut, calitatea diluându-se pe măsură ce indicatorul cantității de „benzină” a început să bată spre roșu. Exact cam după amintita oră. Echipa din Văleni a părut mai omogenă, mai constructivă, păcătuind, însă, în finalizarea acțiunilor ofensive, pe lângă faptul că puncheurul Ciobanu a fost destul de bine controlat de apărarea boldeșteană. De partea gazdelor, prin ieșirea accidentatului Costache ele și-au pierdut aproape total forța de atac. De altfel, rezervele gazdelor nu s-au ridicat la nivelul titularilor, echipa fiind nevoită doar să țină de golul marcat și să facă față unei ofensive insistente a oaspeților. aceștia au obținut multe faze fixe, din corner sau din lovituri libere, dar le-au jucat fără o luciditate care să le dea dreptul la un gol, ușurând astfel misiunea defensivei locale. Totuși, mingea a poposit în poarta gazdelor, însă Popa se afla într-un ofsaid evident pe care asistentul Chipon l-a semnalat prompt iar arbitrul Neagu l-a validat (min. 70). Nu neapărat pentru această reușită invalidată, dar un meci egal ar fi părut mai echitabil după cum a decurs jocul, ținând cont de perioadele de dominare.
Pentru o scurtă descriere a evenimentelor, putem spune că nu au fost mari ocazii la cele două porți până la canonada distrugătoare a gazdelor, care au tras trei șuturi consecutive: Costache, cu capul, Adrian Ilie, blocat la sacrificiu de portarul Dalin Munteanu, și Dănilă, de la limita careului, șut deviat în corner. Din lovitura de colț s-a născut golul, lovitură care s-a dovedit a fi decisivă (min. 27). Ultimul sfert de oră al mitanului a aparținut oaspeților care ar fi putut anula avantajul gazdelor la ocaziile lui Șerban („liberă” de la 17 metri, stopată de Marinică la rădăcina barei, min. 33), Cosmin Munteanu și Ciobanu (ale căror șuturi au fost blocate ori deviate, min. 35) și Tudorie (șut peste bară după ce Ciobanu a speculat defensiva visătoare a gazdelor, min. 42). La fel de adevărat este că gazdele și-ar fi putut mări avantajul, însă Costache s-a grăbit să tragă în loc să facă încă un control al balonului înainte de a șuta pentru că nimeni și nimic nu îl împiedica după ce se demarcase inteligent (min.45+2).
Ocaziile de gol s-au arătat greu după reluare. În afara golului anulat deja menționat, oaspeții au avut o bună situație la contraatacul purtat în patru contra trei, dar concretizarea a fost un fiasco (min. 53). Amenințarea gazdelor asupra porții adverse s-a mai manifestat doar prin lovitura de cap trimisă fără succes de Adrian Ilie, aflat singur în careu (min. 56). De aici înainte, Boldeștiul a ajuns sporadic la poarta oaspeților. Astfel că restul mitanului a fost stăpânit de vălenari, dar fără a demonstra ceva periculos pentru poarta lui Marinică. Poate dacă Popa, în afara golului anulat, ar fi reușit o mai precisă lovitură de cap la singura ezitare a experimentatului portar al gazdelor, care, altfel, a avut o prestație de reală încredere (min. 80). Paradoxal, golul oaspeților ar fi putut veni la lovitura liberă bătută de portarul Dalin Munteanu din terenul său, mingea fiind salvată de Marinică de la vinclu, nimeni altcineva atingând-o. Astfel, portarul gazdelor a ucis un potențial record sui-generis, un gol marcat de portar din lovitură liberă de la mare distanță cum nici vestitul Rogerio Ceni nu a marcat (min. 90+6).

Golul
1-0: corner bătut de Paras­chivoiu, din dreapta, pe jos, în lungul liniei de poartă, Ursu vine spre balon, preia și întoarce spre linia de 16 metri, către Adrian Ilie, în timp ce aproape toți jucătorii, atacanți și apărători, se aflau în apropierea careului mic. Șutul căpitanului boldeștean se strecoară printre picioarele portarului, ușor mascat de mulțimea de jucători.

CSO Boldești-Scăeni – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 1-0 (1-0)
Stadion: Viorel Mateianu – Boldești. Spectatori: 150.
A marcat: Ad. Ilie (27).
Boldești: Marinică – Moise (78 A. Neagu), C. Popescu, Ev. Ionescu, Ursu – Paraschivoiu (78 Tingirică), Costache (71 Iancu) – Dănilă, Ad. Ilie (cpt.), Fl. Grigore (90+1 V. Marin), – C. Costache (60 M. Constantin). Rezerve neutilizate: Barbu – Bencea, Toma, Balea. Antrenori: Darius Badea, Marius Rădulescu.
Văleni: D. Munteanu – Mirică, S. Popa, I. Costache, Chejnoiu (89 F. Mihai) – G. Șerban, Cernea (57 Butufei) – Tănase, C. Munteanu, Tudorie (57 Herea) – Ciobanu. Rezerve neutilizate: Ene – Căpraru. Antrenor: Iulius Mărgărit.
Avertismente: Paraschivoiu 33, Marinică 71, Moise 73, Iancu 80, Ad. Ilie 89 / I. Costache 11, C. Munteanu 24.
Au arbitrat: Ionuț Cătălin Neagu – Emilian Chipon, Florin Bureață.
Observator AJF: Ionuț Borcan.
Jucătorul meciului: Adrian Ilie.