F.T.

La sfârşitul săptămânii, lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) – Serviciul Antidrog, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc (canabis).
În acest context, după cum se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, „au fost puse în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 20 de mandate de aducere, în județele Prahova și Ilfov. În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 16,5 kilograme de canabis, două culturi out-door, formate din 50 și, respectiv, 11 plante cu aspect de canabis, semințe cu aspect specific de canabis, 8 timbre LSD, două cântare, două grindere, 7 telefoane mobile, precum și alte bunuri utilizate la depozitarea, porționarea și ambalarea drogurilor.
Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii, iar, ulterior, față de două dintre acestea, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraților, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”.