Biserica Sfânta Treime din comuna prahoveană Măgureni, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din județul Prahova, a trecut – în ultimii ani – prin lucrări ample de restaurare, iar duminică, 15 octombrie, toată suflarea din localitate s-a adunat la micuța biserică pentru a participa la slujba de resfințire. La eveniment a luat parte și deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader, cel care, în calitatea pe care a avut-o, de președinte al Consiliului Județean Prahova, a propus și a semnat cofinanțarea lucrărilor de la Biserica Sfânta Treime din Măgureni, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

”M-am alăturat astăzi, cu credință și mare bucurie sufletească, membrilor comunității din Măgureni, acolo unde s-a resfințit Biserica Sfânta Treime, o adevărată bijuterie pictată cu trei secole și jumătate în urmă de legendarul Pârvu Mutu. Îmi place să văd că lucrurile începute sunt și finalizate, iar un astfel de monument, care datează din a doua jumătate a secolului al XVII-lea, merita să redevină ceea ce a fost odinioară, în vremea Cantacuzinilor!
Astăzi, lăcașul de cult a primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, după terminarea restaurării realizate și cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, care a suportat confinanțarea proiectului european.

Mă bucur că am putut contribui la realizarea ­acestui proiect care păstrează vie istoria meleagurilor noastre și credința în bunul Dumnezeu!”, a fost mesajul transmis de parlamentarul de Prahova ­Bogdan Toader, după slujba de duminică, de la ­Măgureni.