O zi frumoasă de toamnă s-a transformat luni, 23 octombrie, într-una numai bună pentru desfășurarea Târgului de Toamnă la Școala Gimnazială ”Radu Tudoran” din comuna Blejoi. Iar atât ”comercianții”, cât și ”clienții” au fost elevii din clasele primare, sub directa îndrumare a profesorilor lor.

Îmbrăcați în straie tradiționale, cu măsuțele pline de bunătăți specifice toamnei, copiii s-au bucurat de soare și de prilejul de a-și demonstra calitățile de negustori. Fructe, legume, borcane pline cu dulceață sau gem ori cu zacuscă, plăcinte pregătite cu răbdare și pricepere, împreună cu părinții, dar și dovleci pictați – s-au aflat la vânzare, la Târgul de Toamnă al elevilor Școlii Gimnaziale ”Radu Tudoran” din comuna Blejoi.
”Într-o autentică atmosferă de sărbătoare și un cadru inedit, cu decorațiuni specifice, clasele primare de la Școala Gimnazială “Radu Tudoran” – comuna Blejoi au desfășurat Târgul de Toamnă. Inimile tuturor sunt pline de bucurie față de tot ceea ce am putut realiza! Cu sprijinul dumneavoastră, părinți minunați, am reuşit să scriem încă o pagină memorabilă în albumul școlii, care va rămâne întipărită în sufletul fiecăruia!”, au relatat, după încheierea târgului, reprezentanții Școlii Gimnaziale “Radu Tudoran”.
”Festivalul Toamnei a adus multă veselie, culoare și arome de toamnă. Împreună cu colegii din școală ne-am propus organizarea unui târg constând într-o expoziție cu troc a unor produse de toamnă. Am confecționat cu copiii decorațiuni de toamnă, am adus diferite sortimente de compoturi, murături, dulcețuri și prăjituri, așezându-le într-un cadru feeric, ca și cum ne-am fi întors în timp, în cămara bunicii de la țară. Prin acest târg, pe lângă dorința de a bucura copiii, ne-am dorit să promovăm valori care ne reprezintă, cum ar fi: hărnicia, responsabilitatea, respectul, bunătatea, dragostea, dragostea pentru tradiții și multe altele” – Daniela Fazacaș, profesor pentru învățământul primar.
Elevii școlilor din comuna Blejoi, sub îndrumarea cadrelor didactice, sunt implicați deseori în evenimente atât de necesare educației lor, evenimentul derulat luni, 23 octombrie, fiind doar unul dintre exemple. Școlile din localitate, pe de altă parte, au sprijinul financiar al Primăriei Blejoi, care contribuie cu fonduri de la bugetul local pentru îmbunătățirea continuă a condițiilor de desfășurare a activităților educaționale, prin modernizarea clădirilor și dotări cu echipamente necesare procesului de învățământ.