Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat aplicaţia informatică eAST, pentru emiterea autorizaţiilor speciale de transport la cerere în mod electronic, a informat CNAIR, potrivit Agerpres.
Aceasta este destinată obţinerii autorizaţiilor speciale de transport (AST) de către operatorii de transport, cu plata tarifelor aferente, în mod automat, în baza datelor furnizate de solicitant, fără intervenţia unui operator uman, ca parte a strategiei proprii privind procesul de digitalizare.
Având în vedere prevederile legale actuale privind declararea pe proprie răspundere a caracteristicilor vehiculelor cu depăşiri, compania menţionează că operatorii de transport sunt rugaţi să consulte “Manualul utilizatorilor externi” şi termenii şi condiţiile de utilizare afişate pe site-ul CNAIR la secţiunea “Informaţii transporturi rutiere – Autorizaţii”. De asemenea, în comunicat se precizează faptul că organele de control abilitate au fost informate cu privire la emiterea AST prin aplicaţia eAST şi la modalităţile de verificare a conformităţii cu informaţiile existente în baza de date proprie CNAIR. Totodată, este subliniat faptul că CNAIR va asigura suport tehnic în utilizarea aplicaţiei şi cunoaşterea funcţionalităţilor sale.