Banca Mondială a sprijinit România în eforturile sale de combatere a poluării cu nutrienţi din ultimele două decenii, cu peste 110 milioane de euro investite în comunităţile locale şi cu asistenţă acordată Guvernului pentru consolidarea capacităţii administrative, a declarat Anna Akhalkatsi,-Manager de Ţară pentru România în cadrul Băncii Mondiale, potrivit Agerpres. Aceasta a participat, alături de ministrul Mediului, Mircea Fechet, la conferinţa finală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” (CIPN). Proiectul este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole.
„Banca Mondială a sprijinit România în eforturile sale de combatere a poluării cu nutrienţi din ultimele două decenii, cu peste 110 milioane de euro investite în comunităţile locale şi cu asistenţă acordată Guvernului pentru consolidarea capacităţii administrative. Apreciem colaborarea excelentă cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pe tot parcursul proiectului, precum şi angajamentul Guvernului de a aduce România în conformitate cu Directiva UE privind nitraţii, de a promova bunele practici agricole şi de a mobiliza fonduri europene pentru îmbunătăţirea gestionării poluării cu nutrienţi. Eforturile României de a reduce poluarea mediului trebuie să continue”, a declarat Anna Akhalkatsi, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.
Harta platformelor comunale de colectare a gunoiului de grajd, construite prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, este disponibilă pe site-ul proiectului www.apanoastra.ro, secţiunea Platforme.