F.T.

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, «în urma probatoriului administrat, faţă de 11 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 17 și 44 de ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi (ieri-n.n.) să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”.
Reamintim că aceştia au fost conduşi la audieri în urma a 16 percheziții derulate în dimineaţa zilei de marţi în Ploieşti, Păuleşti şi Tîrgşoru Vechi.
Motivul descinderilor a fost acela că – după cum preciza poliţia prahoveană într-un comunicat – ”din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie a.c., în jurul orei 02.00, membrii a două familii din Ploiești s-ar fi întâlnit într-un parc din zona de Vest a municipiului, unde s-ar fi folosit de mai multe obiecte contondente (bâte, săbii, topoare, macete), dar și de arme de foc, în scopul intimidării reciproce, totodată distrugând caroseria unui autoturism, astfel tulburând grav ordinea și liniștea publică. De asemenea, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 06.00, membri ai acelorași familii s-ar fi întâlnit în zona centrală a municipiului Ploiești, unde, cu ajutorul obiectelor contondente, ar fi distrus caroseria unui alt autoturism. În urma celor 16 percheziții, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, 4 pistoale neletale supuse autorizării și un pistol de tip air soft, mai multe cuțite, macete, săbii, topoare, dar și alte obiecte folosite la activitatea infracțională”.