Căpitanul “lupilor” și-a prelungit contractul cu Petrolul. Noul angajament se va întinde până în 2026!
Produs al Petrolului, Vali Țicu (22 ani) este exemplul perfect al jucătorului atașat de culorile unui club. Crescut în academia „galben-albaștrilor”, Țicu a debutat pentru prima echipă în Liga a 3-a, pe 30 martie 2018, într-un joc cu Flacăra Moreni, parcurgând, mai apoi, alături de Petrolul, toate treptele către primul eșalon. A devenit, rapid, titular indiscutabil și, totodată, unul dintre liderii echipei, iar din sezonul 2021-2022 a primit și banderola de căpitan al „lupilor”.
Țicu se apropie de granița celor 150 de prezențe oficiale în tricoul Petrolului, 46 dintre acestea fiind în Superliga, el având, totodată, și 6 goluri marcate pentru gruparea ploieșteană.
Evoluțiile sale l-au propulsat și către loturile naționale, fiind unul dintre oamenii de bază cu care Romania „U21” a abordat turneul final al Campionatului European de Tineret, din vara acestui an. De asemenea, a pășit și în anturajul primei reprezentative, aflându-se în lotul „tricolorilor” pentru jocul din deplasare cu Elveția, din preliminariile CE 2024.

Purtic a părăsit ”haita”
Petrolul a ajuns la un acord cu jucătorul Ștefan Purtic (25 ani), privind încetarea raporturilor contractuale. Mijlocașul sârb se află sub angajament cu FC Petrolul Ploiești de la începutul anului 2023, iar în perioada petrecută în tricoul „galben-albastru” a bifat 14 prezențe în Superliga și un gol marcat.