N. D.

Potrivit Primăriei Ploiești, având în vedere faptul că vor demara lucrările de reparații la cea mai importantă arteră din oraș, începând de astăzi, 18 septembrie 2023, ora 24.00, se va închide circulația rutieră pe Bulevardul Independenței, pe tronsonul dintre sensul giratoriu de la Gara de Sud și străzile Ana Ipătescu, respectiv Anul 1848. Ca urmare a acestor restricții de circulație, soferii vor avea la dispoziție rute alternative. ”În această primă etapă, circulația rutieră se va desfășura pe străzile adiacente, în general paralele cu Bulevardul Independenței, pe perioada execuției lucrărilor tronsonul descris mai sus se va închide circulației publice de orice fel. Astfel, având în vedere cele precizate, circulația rutieră se va desfășura în felul următor:
Conducătorii autovehiculelor care se deplasau pe relația Bd. București – Bd. Independenței vor avea la dispoziție două variante de a ajunge în centrul municipiului și anume: 1. Pe relația de înainte pe Bd. București – strada Democrației – strada Ștefan cel Mare – strada Anul 1848 – Bd. Independenței;
2. Pe relația stânga – prin sensul giratoriu Gara de Sud (sens giratoriu parțial închis)– Piața 1 Decembrie 1918 – strada Depoului – strada Bobâlna – Bd. Independenței. Similar, doar că în sens invers, se va desfășura traficul și pentru conducătorii autovehiculelor ce vor să circule pe relația Centru Ploiești – Bd. București. Intersecțiile Bulevardului Independenței cu străzile laterale, între Gara de Sud și străzile Ana Ipătescu, respectiv Anul 1848, se vor închide, iar conducătorii autovehiculelor vor fi atenționați, prin indicatoare, că acest lucru se întâmplă. Cu toate acestea, va fi permis accesul riveranilor pe străzile ale căror accese în Bd.Independenței se vor închide. Având în vedere faptul că Spitalul de Pediatrie Ploiești se află pe strada Mihai Eminescu (în momentul de față stradă cu circulație în sens unic) menționăm că pe parcursul lucrărilor ce se vor executa pe Bd. Independenței, circulația pe strada Mihai Eminescu se va desfășura în ambele sensuri”, a anunțat Primăria Ploiești.
Reamintim că, în baza contractului de finanțare, derulat prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, a fost încheiat contractul de lucrări ce vizează modernizarea Bd. Independenței, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu Gara de Sud-strada Gh. Lazăr.