Premierul Marcel Ciolacu a declarat, ieri, după întâlnirile avute cu parlamentarii din grupurile UDMR şi al minorităţilor naţionale pe tema măsurilor fiscale pentru care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea, că a fost o informare, menţionând că nu au fost impuse amendamente din partea acestora, iar în privinţa susţinerii măsurilor nu a primit un „nu hotărât”, potrivit Agerpres.
„A fost o informare, nu avem înţelegeri. Am stat cu grupurile de vorbă şi urmează să decidem. (…) Până acum nu avem un „nu” hotărât. Nu au fost amendamente impuse”, a afirmat Ciolacu, după întâlniri, întrebat dacă s-a înţeles cu UDMR şi minorităţile naţionale pentru a susţine aceste măsuri.
Alături de Marcel Ciolacu au fost prezenţi la întâlniri ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, şi vicepremierul Marian Neacşu.
Ministerul Finanţelor a publicat ieri proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung pentru care Guvernul intenţionează să îşi angajeze răspunderea în Parlament.