Polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au acționat, săptămâna trecută, pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant, fiind verificate 129 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată și 51 în triaje. Alte 20 de trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).
De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 561 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 18 magazii de piese de schimb.
Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 179 de unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, fiind efectuate controale și la 123 de firme de pază care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.
În urma desfășurării acțiunii, au fost constatate opt infracțiuni, fiind cercetate opt persoane și au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 235.525 de lei.