V. Stoica

În urma unui ordin al prefectului județului Prahova, Virgiliu Nanu, în perioada 22- 30 august 2023, o comisie mixtă a efectuat verificǎri, prin sondaj, la unitǎțile de învǎtǎmânt.
La sediul Instituției Prefectului a avut loc o ședință de lucru în care prefectul Virgiliu Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu au discutat rezultatele obținute în urma verificărilor, alături de reprezentanții instituțiilor care au rol în asigurarea bunei funcționări a actului educațional.
În cadrul întâlnirii, a fost semnat și Planul comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar aferent anului școlar 2023-2024.
Alături de prefect și de subprefect au fost conducătorii instituțiilor cu rol în verificarea condițiilor din școli, și anume ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi și ai Direcției Sanitar-Veterinare Prahova. ”Din totalul de 648 de unități de învățământ existente la nivelul județului Prahova, un număr mic urmează să ducă la îndeplinire investiții pentru îmbunătățirea condițiilor necesare pentru avizare conform legislației, acest lucru petrecându-se cel mai probabil, până la începerea anului școlar”, precizează Instituția Prefectului.