Un număr de 5.846 de şcoli şi unităţi conexe care au solicitat dotări vor primi finanţare, a anunţat Ministerul Educaţiei, potrivit Agerpres.
Astfel, în urma apelului de proiecte pentru dotarea unităţilor de învăţământ şi a unităţilor conexe, care a fost deschis la Ministerul Educaţiei, în perioada 19 decembrie 2022 – 29 martie 2023, au solicitat şi primit finanţare 5.846 de şcoli şi unităţi conexe, cuprinse în 2.538 de proiecte. Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte investiţiile ce cuprind laboratoarele de informatică, doar 4.419 din cele 5.846 de şcoli şi unităţi conexe beneficiare au cerut finanţare.
“Ţinta estimată la momentul redactării PNRR a fost de 5.200. Deşi calendarul a fost prelungit, durata apelului fiind de peste 3 luni, precum şi după multiple discuţii cu beneficiarii, rezultatul a rămas la 4.419 cereri pentru laboratoarele de informatică. Doar în urma acestui rezultat, Ministerul Educaţiei a propus ajustarea ţintei privind laboratoarele de informatică, fără a afecta, în vreun fel, acoperirea nevoii din teritoriu”, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei pe Facebook.
Până în prezent, s-au semnat 2.424 de contracte din cele 2.538.
“În scurt timp vom finaliza încheierea tuturor contractelor, pentru ca toţi beneficiarii acestora să poată să înceapă achiziţiile pentru şcoli”, arată aceeaşi sursă.