George Marin

Doar ”hrisoavele” locale mai știu când a dat Văleniul opt goluri într-un meci și când trupa lui Chiru a primit tot atâtea… Dacă s-o fi întâmplat vreodată așa ceva. Practic, nu a fost prea greu să se ajungă la acest scor din moment ce gazdele au început serios meciul, au controlat permanent jocul și au profitat de slăbiciunea apărării adverse, în special în partea ei centrală. La bilanțul primului mitan se adaugă alte trei mari ocazii ratate de gazde: Butufei (min. 12), Ciobanu (min. 16) și Cosmin Munteanu (min. 40). De partea cealaltă pot fi notate doar trei apariții mai consistente ale oaspeților în fața porții adverse: Vlădan (min. 20) și Chiriță (min. 22, 37).
Schimbările de la pauză au adus perioade de echilibru în joc, dominarea gazdelor nemaifiind tot atât de autoritară, ceea ce a permis oaspeților să aibă câteva importante ocazii de gol. A fost un mic „război” câștigat de portarul gazdelor după ce a parat șuturi dificile: iese și îl blochează pe Dumitru (min. 58), salvează senzațional de la vinclu șutul lui Chiriță (min. 59), respinge de sub transversală șutul aceluiași Chiriță (min. 66), respinge de la rădăcina barei șutul cui credeți? Bineînțeles, al lui Chiriță (min. 79), zboară și respinge în corner șutul trimis de la distanță de Trifan (min. 80). În tot acest timp, gazdele au dublat porția de goluri din prima parte, au avut și alte câteva ocazii, între care cea mai importantă a fost șutul în transversală trimis de Șerban (min. 85).
O problemă grea creată de joc a fost aceea de a desemna jucătorul meciului, pentru că, la egalitate, au concurat Cosmin Munteanu, Ciobanu și Tănase. Poate părea paradoxal că aceia care au înscris câte trei goluri nu au avut întâietate. Fiecare dintre cei doi cu listă bogată de „boabe” a marcat și goluri ușoare, unele făcute chiar de Tănase, cel care a mai creat și alte ocazii de gol pentru coechipieri, realizări pentru care a depus un considerabil travaliu.
O mică remarcă pentru noul stadion din Văleni nu poate scăpa. Este cochet, funcțional în ceea ce privește anexele, tribuna arată frumos, așa cum este ea colorată, numai că este situată mult prea jos. Spectatorii de pe cel mai înalt rând nu pot privi altfel decât prin ochiurile plasei care constituie gardul împrejmuitor al suprafeței de joc. Oare cine o fi gândit proiectul?
Golurile:
1-0: Cosmin Munteanu reia o centrare din stânga printr-un lob spre dreapta porții.
2-0: Șerban, din penalti.
3-0: Dima a șutat în piciorul lui Cosmin Munteanu și mingea s-a scurs în poartă.
4-0: Nemarcat, Ciobanu a reluat, cu capul, o centrare venită din dreapta, de la Șerban.
5-0: Ciobanu, cu latul, de la un metru de linia porții, după o pătrundere și o centrare efectuate de Tănase.
6-0: Tănase, după o acțiune personală, o nouă pătrundere printre apărătorii adverși.
7-0: Ciobanu, nemarcat, printr-o altă reluare cu capul.
8-0: Cosmin Munteanu a speculat o nouă greșeală a apărării ploieștene.

CSO Teleajenul Vălenii de Munte – Petrolul 95 Ploiești 8-0 (4-0)
Stadion: Orășenesc. Spectatori: 100.
Au marcat: C. Munteanu 5, 27, 86, Șerban 25 din penalti, Ciobanu 35, 50, 84, Tănase 73.
CSO: D. Munteanu – Popa (46 Căpraru), Savu (Stoica 78), Costache, Chejnoiu (73 Mirică) – Butufei (54 Cernea), Șerban – Tănase, C. Munteanu (cpt.), Tudorie (60 Herea) – Ciobanu. Rezervă neutilizată: Ene. Antrenor: Iulius Mărgărit.
Petrolul 95: Mânzicu – Dima (46 Moise), Buturugă, Răducea (cpt.) (46 MʼNere), Matei (46 V. Andrei) – Trifan, Bălan, Ghiță (60 Iorga) – Cristea (Dr. Dumitru), Al. Chiriță, Vlădău. Rezerve neutilizate: Preda – M. Constantin. Antrenori: Daniel Chiriță, Marian Teodorescu.
Avertismente: Popa 3, Costache 10, Ciobanu 14, Savu 29 / Matei 40.
Au arbitrat: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) – Emilian Chipon (Bucov), Robert Gabriel Nițu (Ploiești).
Observator AJF: Mitu Roșu (Ploiești).
Jucătorul meciului: Tănase.

„Super Liga A”, etapa a IV-a
Primul eșalon județean al fotbalului amator prahovean a intrat într-o nouă ”provocare” – odată cu listarea, la majoritatea caselor importante de pariuri din România, a mai multe meciuri ”live”, din Liga A! Incredibil dar adevărat, s-a putut paria pe Văleni – Petrolul 95, Boldești – Brebu și Vărbilău Cornu, întâmplător – sau nu – exact în aceste meciuri marcându-se cele mai multe goluri, câte 7 sau 8, la Vărbilău, de exemplu, meciul Voința – Cornu având o desfășurare imposibil de ”anticipat” – 0-0 la pauză, 3-5 la final!

Iată rezultatele înregistrate:
CSO Boldești – AFC Brebu 7-0
Teleajen Văleni – Petrolul 95 Ploiești 8-0
Petrosport Ploiești – Avântul Măneciu 2-1
Unirea Urlați – Progresul Drăgănești 0-3
Unirea Cocorăștii Colț – CSO Băicoi 0-5
CSO Comarnic – FC Bănești 1-3
CSC Berceni – CS Câmpina 2-4
CS Vărbilău – CS Cornu 3-5
Partida CS Brazi – CS Mănești a fost amânată.

Etapa viitoare, a 5-a, 8-10 septembrie 2023
Petrolul 95 Ploiești – CS Brazi
CS Cornu – CSO Comarnic
CSO Băicoi – Progresul Drăgănești
CS Câmpina – CSO Boldești
AFC Brebu – Unirea Cocorăștii Colț
CS Mănești – CS Vărbilău
FC Bănești – CSC Berceni
Petrosport Ploiești – Unirea Urlați
Avântul Măneciu – Teleajen Văleni