N.D.

Începând de astăzi și până pe 9 septembrie a.c., la Ploiești se reunesc numeroși specialiști în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice „Arheologia mileniului I p. Chr.”, organizată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
Deschiderea acestei manifestări, devenită deja o tradiție, va avea loc astăzi, la ora 11.00, la sediul din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, al muzeului amintit.
La această acțiune și-au anunțat participarea cercetători români şi străini de la prestigioase instituţii muzeale, universitare şi de cercetare, care vor susține lucrări științifice de profil referitoare la ultimele cercetări arheologice, potrivit organizatorilor acestea având roul de a facilita schimbul de informaţii, stabilirea de colaborǎri, introducerea în circuitul ştiinţific a noilor teorii şi descoperiri.
Totodată, în cadrul evenimentului vor fi prezentate și volumele „Arheologia Mileniului I p.Chr., VI, Dunărea de Jos între Antichitate şi Evul Mediu“ şi „Cultura Usatovo: arheologia funerară a unei societăţi din Epoca Bronzului“, editate de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, urmând să fie vernisată și expoziţia temporară cu titlul „Achiziţii, dăruiri şi descoperiri întâmplătoare din patrimoniul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova”.