 În urma prelevării probelor toxicologice, a reieşit că şoferul ar fi consumat marijuana!
În noaptea de miercuri spre joi (30/31 august), în jurul orei 1. 30, pompierii militari prahoveni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor specifice – stingere a incendiilor, descarcerare și acordare a primului ajutor medical calificat – la un accident rutier care a avut loc în comuna Bălţeşti, satul Bălţeşti.
«Imediat – se precizează într-un comunicat al ISU Prahova – la locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.
Odată sosite la fața locului, echipajele au constatat faptul că în evenimentul rutier a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau patru ocupanți, dintre care unul era încarcerat, însă conștient. De îndată s-a lucrat pentru extragerea victimei dintre fiarele contorsionate, fiind preluată de către un echipaj SAJ și transportată la UPU Ploiești cu traumatism membru superior drept. Este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani, pasager al autoturismului. O altă victimă, bărbat în vârstă de 28 de ani, care prezenta traumatisme la nivelul membrelor inferioare, a fost preluată de către echipajul TIM, a fost intubată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești.
Ceilalți doi ocupanți ai autoturismului nu au necesitat îngrijiri medicale».
Cu referire la acest accident, şi IPJ Prahova anunţă că «polițiștii din Vălenii de Munte au fost sesizați despre faptul că pe strada Gorunului, din Bălțești, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un singur autoturism. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări stabilindu-se faptul că un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Bălțești, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Gorunului, la un moment dat, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a cablurilor electrice, din beton.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a unui pasager în vârstă de 19 ani, din comuna Bălțești, ambii fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Din cauza leziunilor, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. La momentul transportării la spital, conducătorului auto i-au fost prelevate probe toxicologice, acestea indicând un rezultat pozitiv – marijuana.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”.