F.T.

Reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova, Ilie Nicolae, a câştigat   titlul de „Cel mai bun pădurar” din România, anunţă Regia Naţională  Pădurilor (RNP) într-un comunicat de presă.

Pe locul doi s-au clasat  Nelu Iamandei (D.S. Buzău), iar pe trei, Cristian Hrehorciuc (D.S. Suceava).

„La ceremonia de premiere  – se mai precizează  în comunicatul amintit –  au participat Eleodor Olavi Nițescu, director general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Silviu Geană, lider al Federației Sindicatelor din Silvicultură ”Silva” și Cătălin Mutică, directorul Direcției Silvice Harghita.

La faza națională a Concursului profesional ”Cel mai bun pădurar” au participat câștigătorii etapelor județene organizate anterior de cele 41 de direcții silvice din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, precum și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură <<Marin Drăcea>> și cei ai Agenției <<MOLDSILVA>>  din Republica Moldova, aceștia parcurgând mai multe probe teoretice și practice.

Concursul profesional ”Cel mai bun pădurar” are o lungă tradiție în silvicultură, fiind organizat anual de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Sindicatelor din Silvicultură.