În această dimineaţă, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pe DN 72, în localitatea Ariceştii Rahtivani, pentru asigurarea măsurilor specifice la un grav acident rutier care a avut loc pe raza localităţii.

La locul evenimentului au fost concentrate o autospecială de stingere cu apă şi spumă,  două echipaje de descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă (TIM), precum şi o autospecială de  primă intervenţie şi comandă. De asemenea, a  fost solicitat şi elicopterul SMURD.

Potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, în accident au fost implicate o autobasculantă – în care se afla conducătorul auto –  şi un autoturism în care se aflau patru persoane.

În urma impactului, şoferul autoturismului, în vârstă de 60 de ani, a decedat. Totodată, un pasager din  autoturism,   aflat în stare de inconştienţă, a fost preluat de elicopterul SMURD, iar o  femeie   a fost transporată la UPU Ploieşti.  Un alt  pasager din autoturism a primit îngrijiri  medicale la faţa  locului.

Tot  în această dimineaţă, pompierii militari  din Mizil  au  intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, un echipaj  SMURD şi o autospecială de primă intervenţie  şi comandă la  un accident rutier produs pe DN1 B,  în comuna Albești-Paleologu.  Acolo au fost implicate o autocisternă (fără încărcătură) și un autoturism.”Șoferul autoturismului este încarcerat și în stare de inconștiență. S-a procedat de îndată la extragerea victimei din autoturism. (…)Victima  a fost  preluată de echipajele SMURD și SAJ pentru a-i fi acordat primul ajutor medical”, a anunţat ISU Prahova într-un prim comunicat. Ulterior, într-o a doua informare, a precizat: ” Din nefericire, victima  nu a răspuns manevrelor de resuscitare  şi a fost declarată decedată de către medic”.Potrivit poliţiei prahovene, victima avea 56 de ani.