V. S.

Centrul Mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență a ajuns în trei școli din județul Prahova, în zilele de 19 și 20 septembrie: Școala Gimnazială ”Constantin Stere” Bucov, Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Potigrafu și Școala Gimnazială ”Sfinții Împărați” Balta Doamnei.
”Centrul mobil are echipamente inteligente ce simulează situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, un pachet pentru condiții meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur și a modalității în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament.
Participanților la sesiunea de instruire, preșcolari, elevi și profesori, un total de aproximativ 800 de persoane, le-au fost oferite mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia, astfel încât învățarea să fie una cât mai experimentală și mai ușor de aplicat în practică. Mulțumim tuturor pentru implicare! Ne exprimăm speranța că această activitate a adus o contribuție semnificativă în demersul de educare a copiilor privind modul de comportare în diverse situații de urgență cu care aceștia se pot confrunta de-a lungul vieții”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.