La data de 6 septembrie a.c., în jurul orelor prânzului, agenţii rutieri din cadrul Poliției Ploieşti au efectuat semnalul de oprire unui conducător auto care rula pe strada Carpați.
«Întrucât şoferul nu a respectat semnalul regulamentar de oprire – scriu reprezentanţii IPJ Prahova într-un comunicat de presă – demarând în viteză către strada Găgeni, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, fiind oprit pe strada Candiano Popescu.
Ulterior, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Ploiești.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect i-a fost solicitată efectuarea testării cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la substanța canabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce anulat. În urma probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența unor substanţe psihoactive, conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis a fost anulat și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că are permisul anulat».