Angajaţii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au acționat zilele acestea atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ.
În cadrul activităților desfășurate, oamenii legii au acționat cu preponderență pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, mai ales în zonele aglomerate, precum și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele etilotest și cele drugtest.
«Astfel – se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova – au fost organizate și desfășurate 24 de acțiuni cu efective mărite, în urma cărora au fost legitimate peste 1.500 de persoane, au fost controlate peste 1.400 de autovehicule și au fost verificate 36 de societăți comerciale.
În scopul reducerii numărului de accidente produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive, au fost efectuate peste 580 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. Pentru abaterile constatate, polițiștii prahoveni au aplicat mai mult de 650 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul circulației, astfel peste 150 de sancțiuni au vizat nerespectarea regimului legal de viteză, 20 au fost înregistrate în cazul unor bicicliști și pietoni pentru indisciplină în trafic, iar patru pentru conducători auto care au efectuat depășiri neregulamentare- în valoare totală de aproximativ 160.700 de lei.
Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 30 de permise de conducere și 28 de certificate de înmatriculare. 10 dintre permisele de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, patru pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere».