Sfântul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul și al Sfântului Apostol Pavel. A fost sfinţit ca Apostol misionar. A vestit cu mult curaj credinţa în Hristos, distrugând multe temple păgâne. În timpul călătoriilor sale misionare, a fost însoţit neâncetat de un înger. Acesta îl întărea și îi vestea cele ce avea să i se întâmple. Tot acest înger îl hrănește în chip minunat în vremea în care se află în temniţă. A fost aruncat în foc și la fiare, dar a ieșit nevătămat prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Pentru că nu a lepădat credinţa în Hristos, a fost omorât cu sabia.
Sunt persoane care afirmă că Eutihie ar fi fost cel despre care se face pomenire în Faptele Apostolilor cap 3 – un tânăr oarecare, anume Eutihie, șezând la fereastră, ameţit de somn, a căzut din acea casă de la rândul al treilea și, murind, a fost înviat de Sfântul Apostol Pavel.
Pentru a nu fi părtași confuziei, se cuvine amintit că acela care a căzut era din Troada, pe când Sfântul Mucenic Eutihie cinstit astăzi era din Sevastopol. Și trecerea acestora la cele veșnice este diferită: cel pomenit în Faptele Apostolilor a murit în Spania, în vreme ce Sfântul Mucenic Eutihie a sfârșit în Efes, prin tăiere cu sabia.