V. Stoica

O veste extraordinară pentru iubitorii drumețiilor montane: s-a redeschis Cabana Caraiman, după o lungă perioadă în care ușile acesteia au fost închise pentru turiști! De altfel, violonistul Alexandru Tomescu, proprietarul cabanei Caraiman, a organizat, la finalul lunii iulie, cursuri de vioară și chitară încheiate cu un superb concert în aer liber, în urmă cu exact o săptămână.

Ulterior, a venit și anunțul mult-așteptat: de la început de august, s-a redeschis cabana pentru toți cei ce ajung în zonă și vor să își hrănească și trupul, nu numai sufletul, în vârf de munte, la peste 2000 de metri altitudine, după drumeții pe trasele din Bucegi. Astfel, cabanier full-time este Florin Codleanu, caracterizat de cei care îl cunosc drept un bucătar excepțional, un iubitor și cunoscător al muntelui, poet, prozator. Astfel, cabana va fi deschisă permanent până cel puțin pe 1 octombrie, posibil chiar 1 noiembrie, dacă vor fi vizitatori. Pentru persoanele care vor să rămână peste noapte la cabană, este de precizat că trebuie să anunțe acest lucru, contactându-l pe cabanier, la numărul 0751/839.241.
Cabana Caraiman a fost cumpărată în anul 2022 de celebrul violonist Alexandru Tomescu de la fostul proprietar, un cetățean britanic, pentru aproape 200.000 de euro. De la achiziționare, clădirea a trecut prin mai multe etape de reparații, făcute inclusiv de renumitul muzician, dar în plan sunt mult mai multe lucrări de realizat.
În mai multe rânduri, Alexandru Tomescu (foto) a declarat că dorește ca vestita cabană să fie căutată nu numai de iubitorii drumețiilor montane, ci și de muzicieni și artiști, în general. Situată la peste 2000 de metri altitudine, Cabana Caraiman a împlinit în acest an 85 de ani.
Sursa foto: Facebook/Alexandru Tomescu