Cookies with Pope Francis images are seen in a bakery ahead of his apostolic journey to Portugal on the occasion of the XXXVII World Youth Day, in Lisbon, Portugal, July 26, 2023. REUTERS/Pedro Nunes

Lisabona s-a pregătit pentru vizita din această săptămînă a Papei Francisc, iar o cofetărie locală a lansat un nou produs pentru a marca acest eveniment: o prăjitură cu chipul suveranului pontif, care se vinde deja cu rapiditate, a informat Agenția Reuters.
Ideea a luat naştere în urma unei glume făcute de unul din proprietarii cofetăriei Balcao do Marques, Fernando Santos, şi cofetarii săi. În prezent, cofetăria portugheză produce zilnic până la 120 de fursecuri cu chipul papei şi speră să vândă mii de astfel de preparate la preţul de 2,20 euro bucata în timpul vizitei în oraş a suveranului pontif, în perioada 2-6 august.
Cofetăria, situată în centrul oraşului, este aproape de unul dintre locurile în care papa Francisc va participa la Ziua Mondială a Tineretului, o reuniune globală a tinerilor catolici, care se desfăşoară în perioada 1-6 august. Autorităţile se aşteaptă ca peste un milion de persoane să participe la acest eveniment.
„A fost o idee genială“, a spus Fernando Santos, în vârstă de 49 de ani. „Toată lumea crede că este ceva destul de amuzant. Oamenii se opresc în faţa vitrinei pentru a face fotografii cu prăjiturile, pe care să le publice apoi pe reţelele de socializare“, a adăugat el.
Prăjiturile includ o imagine comestibilă cu chipul papei deasupra unui fursec de casă decorat cu glazură şi mici bomboane colorate.
Deşi suveranul pontif are un program încărcat în Portugalia, Fernando Santos speră că papa îi va vizita cofetăria şi va gusta o prăjitură. ‘’Este invitat… noi ne aflăm în apropiere şi el trebuie doar să vină să ne vadă’’, a adăugat cofetarul portughez.