V. Stoica

Pe 21 iulie, managerul Spitalului CF Ploiești, ec. Georgeta Rădulescu, anunța că în cadrul Spitalului General CF Ploiești a fost realizat proiectul de investiții „Sistem fotovoltaic cu invertor trifazat si panouri fotovoltaice”, cu fonduri de la Bugetul de Stat – 225.000 lei și din venituri proprii – 30.000 lei.
”Spitalul, beneficiar de energie provenită de la panourile fotovoltaice, scapă în mare parte de grija consumului și mai ales a facturii aferente, pentru că acum dispune de propria energie pe care o poate direcționa în caz de surplus, în sistemul național în calitate de prosumator”, anunța, atunci, managerul economist Georgeta Rădulescu, care face echipă cu dr. Irinel Totolici – directorul medical al spitalului, dar și cu întregul corp medical al acestei unități spitalicești foarte apreciate în județul Prahova.
Săptămâna trecută, managerul Georgeta Rădulescu a venit cu o nouă veste – au scăzut semnificativ cheltuielile cu energia electrică, de la punerea în funcțiune a sistemului fotovoltaic. ”În puținul timp care a trecut de când a fost instalat „Sistemul cu panouri fotovoltaice” la Spitalul General CF Ploiești, consumul de energie electrică din rețeaua publică a scăzut cu până la 50%, ceea ce înseamnă costuri mai mici, sumele economisite fiind direcționate pentru sporirea gradului de confort al pacienților! Ne dorim cât mai multe zile însorite!”, spune managerul Georgeta Rădulescu.
O dovadă clară că dacă se vrea, se poate. Și dacă se vrea și se poate, pacienții sunt beneficiarii unor condiții mai bune de tratament, pentru a reveni cu încredere la Spitalul CF Ploiești, atunci când au nevoie.