F.T.

Magistraţíi de la Tribunalul Prahova au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unei persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de minori. Aceasta a fost prinsă şi încătuşată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane Prahova, în urma unor documentări prealabile şi a unor acţiuni specifice, realizate în colaborare cu poliţişti bucureşteni.
Speţa este prezentată de către DIICOT Ploieşti astfel: «În intervalul mai-iunie 2023, inculpatul a recrutat, transportat și adăpostit, în locații închiriate din municipiul București, două persoane vătămate minore, în scopul obținerii unor beneficii materiale prin exploatarea sexuală a acestora. O victimă a fost constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu mai multe persoane, racolate fie prin intermediul anunțurilor, fie direct de către inculpat, iar cea de- a doua să presteze servicii de videochat pe o platformă online, sumele astfel obținute fiind însușite de către inculpat. Pe timpul nopții precum și în momentele în care, pe timp de zi, inculpatul nu putea supraveghea victimele, a procedat la imobilizarea acestora folosind o pereche de cătușe achiziționată online.
În activitatea de exploatare, inculpatul a profitat de starea de vulnerabilitate a uneia dintre victimele minore cauzată de situația sa familială (plasament la asistent social) și sub pretextul unei relații sentimentale a determinat-o, în mod repetat, să revină în București unde a fost depistată la data de 27.08.2023, în urma măsurilor investigativ-operative întreprinse de polițiștii BCCO Ploiești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Prahova – Serviciul de Investigații Criminale și al celor din cadrul Secției 21 Poliție București.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR».