F.T.

În perioada 28 iulie – 30 iulie, poliţiştii prahoveni au acționat, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
În acest context, IPJ Prahova precizează: “În cadrul activităților desfășurate, oamenii legii au acționat cu ­preponderență pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a ­substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele etilotest și aparatele drugtest.
Astfel, în cele 18 acțiuni cu efective mărite, au fost legitimate peste 1.000 de persoane și au fost controlate și verificate peste 900 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate peste 600 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Pentru abaterile constatate, polițiștii prahoveni au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 23 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.
Totodată, în cele trei zile, polițiștii prahoveni au constatat 14 infracțiuni, 13 dintre acestea pentru nerespectarea legislației rutiere».
Acțiunile amintite au beneficiat şi de sprijinul jandarmilor de la IJJ Prahova, al celor de la Gruparea Mobilă «Matei Basarab» Ploiești, precum şi al reprezentanţilor RAR.