V.Stoica
Muzeul Cinegetic Posada, aflat în administrarea Romsilva, nu ascunde doar trofee provenite de la partide de vânătoare, ci și multe alte colecții demne de vizitat. Astfel că, dacă vrei să te întorci în timp, cu zeci de mii de ani în urmă, poți admira la unul dintre etajele muzeului de la Comarnic fildeși de mamut (Mammuthus primigenius). ”În urmă cu zeci de mii de ani teritoriul actual al României era străbătut de giganții mamuți însă și de alte animale astăzi dispărute cum ar fi cerbii uriași și rinocerii lânoși. Dispariția mamuților a avut loc în urmă cu 10.000 de ani. Deși înfricoșători, periculoși și extrem de greu de vânat, oamenii primitivi îi vânau cu succes folosind carnea, oasele, fildeșii, chiar și pielea”, ne spun reprezentanții muzeului de la Posada.
La Muzeul Cinegetic Posada sunt peste 2.400 de piese în colecția de trofee, dar aici pot fi remarcate și opere de artă sau obiecte cu specific vânătoresc, precum și arme specifice diverselor etape ale evoluției umane și obiecte cu valoare istorică din domeniul silviculturii și exploatării forestiere.
Tot aici, pot fi admirate recordurile naționale la cerbul comun (264,51 C.I.C., 2003, Fâncel-Mureș, Ronald Philipp), fostul record mondial și național de la Soveja-Vrancea (262,70 C.IC., 1980 ce a aparținut lui Nicolae Ceaușescu), recordul național la colții de mistreț (144,00 C.I.C., 1978, Ciornuleasa-Ilfov), recordul național la craniu de urs, (C.I.C. 69,20, Colibița – Bistrița Năsăud, Xavier de Montbel).