Vremea va fi caniculară în mai multe zone din țară, până la finalul acestei săptămâni, după care se va răci semnificativ, conform meteorologilor care au anunțat prognoza până pe 3 septembrie a.c, potrivit Agerpres.
În Muntenia, vremea va fi caniculară, cu frecvență mai mare în zonele de câmpie, până în jurul datei de 29 august, apoi se va răci treptat în toată regiunea. În acest context, regimul termic diurn mediat regional va porni de la 36 de grade și va ajunge la 30 de grade, iar cel nocturn se va situa între 20 și 16 grade. Averse își vor face apariția pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza, mai ales în zonele de deal.
La munte, valorile termice vor scădea treptat după data de 27 august în toată zona montană, însă până atunci se vor situa peste normele caracteristice perioadei. În aceste condiții, temperaturile maxime vor avea medii de la 22 la 16 grade, iar cele minime de la 14 la 10 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai ridicat în cursul după-amiezilor, însă probabilitatea ca acestea să se manifeste pe areale mai largi, va fi mai ridicată în 23, 24 și din nou după 27 august.