Sportul este important atât pentru doamne, cât şi pentru domni. Totuşi, atunci când vine vorba de antrenamente populare pentru doamne, în ultima vreme au apărut o mulţime de variante din care să alegi.

Iată câteva dintre cele mai populare antrenamente pentru femei:

Pilates

Pilates se număra printre cele mai populare forme de mişcare la ora actuală. Antrenamentele au fost create secolul trecut, de către Joseph Pilates, iar în ziua de astăzi, milioane de oameni din întreaga lume practică acest tip de sport.

Sesiunile de Pilates sunt excelente dacă îţi doreşti un antrenament uşor, care să pună accent pe forţa musculară şi echilibru. Acest tip de mişcare se poate practica în mai multe feluri. Poţi opta pentru Pilates la saltea, pe care îl poţi practica fie acasă, fie în sala de fitness, fie la un studio dedicat.

De asemenea, mai există şi varianta de a practica Pilates Reformer, tot la un studio dedicat. Reformer este numele unui aparat special pentru acest tip de antrenament, care arata similar cu o saltea cu arcuri.

Dacă îţi doreşti să practici acest tip de mişcare, este important să începi să faci Pilates sub supravegherea unui instructor acreditat. De asemenea, trebuie să ştii că la capitolul echipament pentru antrenament nu ai nevoie de încălţăminte sport. Poţi face Pilates desculţă, pentru un contact bun al tălpii cu solul.

Barre

Barre este un tip de antrenament relativ nou, însă din ce în ce mai popular la noi în ţară. Acesta combina principii şi mişcări de balet, Yoga şi Pilates într-un antrenament ce pune accent pe dezvoltarea forţei şi a flexibilităţii.

Accesoriul principal folosit în studiourile de Barre este bară de balet, pe care participanţii la clasa o folosesc pentru a executa mişcările de bază.

Dacă îţi doreşti să faci Barre acasă, există o mulţime de antrenamente online pentru care nu ai nevoie de o bară de balet.

Echipamentul pentru astfel de antrenamente se aseamănă cu cel pentru Pilates. Este de preferat să nu porţi adidaşi, ci mai degrabă să lucrezi în tălpile goale sau în şosete. Dacă te temi că vei aluneca, poţi folosi şosete cu aplicaţii antiderapante pe talpa.

Yoga

Yoga se număra printre cele mai populare tipuri de antrenament din lume şi este alegerea perfectă pentru doamne şi domnişoare. Clasele de Yoga pun accent pe forţa, echilibru şi flexibilitate, dar vei găsi şi clase ce includ şi exerciţii cardio, în special dacă este vorba de Hot Yoga.

Trebuie să ştii că există mai multe tipuri de Yoga, unele implica antrenamente mai slow, în timp ce altele se axează pe arderea de calorii şi mişcări alerte.

Poţi practica Yoga atât acasă, cât şi la sălile de fitness sau la studiourile dedicate. Îmbrăcămintea este bine să fie mulată, pentru a-ţi permite să te mişti în voie. Poţi lucra atât în picioarele goale, cât şi în şosete la anumite clase, însă este sigur că nu vei avea nevoie de încălţăminte.

Antrenamentele funcţionale

Antrenamentele funcţionale au la baza exerciţii fizice inspirate de mişcările din viaţa de zi cu zi. Ridicarea de obiecte, aruncarea de obiecte, genuflexiunile, fandările, planşă, toate pot face parte dintr-un antrenament funcţional.

Poţi să te antrenezi acasă, cu ajutorul unor greutăţi sau accesorii precum benzile elastice, dar şi la sală. Online, găseşti o mulţime de exemple de antrenamente funcţionale care să te inspire.

La capitolul echipament, vei avea nevoie de adidaşi comozi. Poţi alege o pereche de Skechers de damă, o alegere perfectă pentru antrenamentele la sală sau în aer liber. Modelele de Skechers de damă pun accent pe confortul tălpii, dar şi pe flexibilitate. Poţi asorta pantofii Skechers de damă cu maiouri, colanţi sau tricouri de toate culorile.

În afară de Skechers de damă mai poţi opta pentru adidaşi Nike de damă sau pentru modele de la branduri precum Adidas sau Under Armour.

De la Barre şi până la Yoga, există o mulţime de tipuri de mişcare populare pentru doamne şi domnişoare. Alege în funcţie de pasiunile tale, dar şi de nivelul de experienţă în sport.

 

(P)