Bundesliga – primul eșalon fotbalistic al Germaniei – se va relua pe data de 18 august. Campionatul are o istorie de peste 50 de ani, prima ediție având loc în anul 1963. Începând cu 1992/1993, numărul de echipe din prima ligă s-a modificat, trecându-se la un format cu 18 formații. Campioana actuală este Bayern Munchen, bavarezii având și cele mai multe titluri din istorie. Pe locul secund se află Nurnberg – cu 9 campionate, în timp ce Borussia Dortmund s-a impus de 8 ori.

Bayern, de la agonie la extaz în ultima etapă

Bayern Munchen a reușit să câștige dramatic titlul sezonul precedent. Bavarezii au învins-o pe FC Koln în ultima rundă, cu un gol marcat de Musiala în minutul 89. Totuși, succesul nu era suficient dacă Dortmund reușea să îndeplinească o simplă formalitate pe Signal Iduna Park, în fața celor de la Mainz. Galben-negrii nu au făcut față presiunii și au intrat la cabine cu un 0-2. În minutul 90+6 a venit egalarea după reușitele lui Guerreiro și Sule. Dortmund mai avea nevoie însă de un gol în ultimele secunde, gol care nu a venit, lăsând un gust amar pentru cei peste 81.000 de suporteri.

Echipa lui Thomas Tuchel a început deja pregătirile pentru noua stagiune, cu o victorie în fața amatorilor de la Rottach-Egern, scor 27-0. Gnabry & co. își reglează tirul înaintea unui sezon în care sunt din nou mari favoriți în cursa la titlu conform cotelor la pariuri Bundesliga. Conform cotelor antepost deja afișate de o parte din agențiile online, Borussia Dortmund și RB Leipzig sunt singurele formații capabile să le pună probleme celor de la Bayern în sezonul viitor.

Sezonul începe la Bremen, cu campioana în acțiune

Tradiția se respectă în Bundesliga, iar campioana din sezonul anterior va evolua în prima partidă. Pe 18 august, de la ora 21:30, Werder Bremen primește vizita celor de la Bayern. Meciul de pe Weserstadion – la fel ca celelalte din acest sezon de Bundesliga – pot fi urmărite în direct pe canalele Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

O zi mai târziu, de la ora 16:30 au loc nu mai puțin de 5 partide:

  • Augsburg vs Monchengladbach
  • Hoffenheim vs Freiburg
  • Leverkusen vs RB Leipzig
  • Stuttgart vs Bochum
  • Wolfsburg vs Heidenheim

Tot pe 19 august, însă de la ora 19:30, Dortmund primește vizita celor de la Koln. Ultimele două dueluri ale primei runde sunt programate pe 20 august:

  • Union Berlin vs Mainz, ora 16:30
  • Frankfurt vs Darmstadt, ora 18:30

Der Klassiker își va consuma primul episod din stagiunea 2023/2024 în etapa cu numărul 10. În mod normal, meciul va avea loc pe 4 noiembrie 2023, însă meciurile europene pot modifica data până în toamnă.

Bayern este cu ochii pe Harry Kane

Cea mai de succes echipă de club din istoria Germaniei nu țintește doar titlul în Bundesliga, ci vrea și o revenire în elita Europei. Bavarezii încearcă să se întărească serios în această vară, după plecările lui Lucas Hernandez, Joao Cancelo (revenit din împrumut la Manchester City) și Daley Blind. Thomas Tuchel l-a adus de la Napoli pe fundașul central Min-jae Kim pentru suma de 50 de milioane de euro. De asemenea, Konrad Laimer și Raphael Guerreiro au semnat din postura de jucători liberi de contract.

Antrenorul german își dorește însă un atacant de careu, iar Harry Kane pare să fie alegerea sa. Tottenham este reticentă în ceea ce privește plecarea vârfului britanic, iar singurul impediment este conducerea londoneză. Din câte se pare, Harry Kane își dorește să facă și el un nou pas în carieră.

Principală contracandidată la titlu – Dortmund – s-a despărțit în această vară de Jude Bellingham, Knauff, Tom Rother, Raphael Guerreiro, Dahoud, Felix Passlack, Unbehaun, Nico Schulz și Anthony Modeste. Pentru Bellingham, șefii de pe Signal Iduna Park au încasat 103 milioane de euro + eventuale bonusuri.

La capitolul veniri, galben-negrii au punctat doar prin Felix Nmecha (30 de milioane de euro, de la Wolfsburg) și Ramy Bensebaini – venit gratis de la Monchengladbach. Edin Terzic încearcă să îl readucă pe Jadon Sancho în Bundesliga și de asemenea forțează transferul lui Edson Alvarez – mijlocașul defensiv al celor de la Ajax Amsterdam.

RB Leipzig a mutat și ea în vară. Echipa a pierdut doi titulari – pe Nkunku și Szoboszlai, însă i-a adus pe Lois Openda și Xavi Simons.

(P)