Luiza Rădulescu Pintilie

A spus foarte înţelept cineva că noi, oamenii, trăim prin artă și arta trăiește, la rândul său, prin oameni. De aceea depinde doar de fiecare dintre noi cum se raportează la ceea ce întreba și răspundea marele actor și director de teatru Toma Caragiu: ,,Credeţi că se ­poate trăi fără artă și cultură? Da! Dar nu merită…”. Iar alegerile ne aparţin.

O interesantă expoziţie ce prezintă frumuseţea și originalitatea costumului popular românesc, dar și interesante și inedite reinterpretări ale acestuia, inclusiv din perspectivă imagistică, intitulată sugestiv “IMAGOCOSTUM – HYPERBOREAN FOLKLORE”, poate fi vizitată în cadrul Galeriei Colecțiilor Etnografice – Brebu ( str. Matei Basarab 197, comuna Brebu, Prahova) până pe 1 octombrie a.c. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10.00-15.30.

La Cazinoul Sinaia a fost vernisată, în cadrul Galeriei Regale, expoziția de artă «Hexagon în culori», detalii privind programul de vizitare fiind disponibile pe ­https://www.casino-sinaia.ro/ro/. Vizitato­rii expoziției ce va rămâne deschisă până pe 8 septembrie a.c. și este curatoriată de drd. Costin Mihai Dumitru vor putea admira lucrări ce poartă semnătura artistelor Emma Cîrjan, Csilla Bercsenyi, Ana Croitoru, Lidia Zadeh, Florența Neagu, Monica Cristea.