Luiza Rădulescu Pintilie

A spus foarte înţelept cineva că noi, oamenii, trăim prin artă și arta trăiește, la rândul său, prin oameni. De aceea depinde doar de fiecare dintre noi cum se raportează la ceea ce întreba și răspundea marele actor și director de teatru Toma Caragiu: ,,Credeţi că se ­poate trăi fără artă și cultură? Da! Dar nu merită…”. Iar alegerile ne aparţin.

Călătorie în lumea agatelor. Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova își invită vizitatorii într-o nouă incursiune în adâncurile pământului, prin intermediul expoziției “Călătorie în lumea agatelor”, găzduită de Muzeul Omului din Ploiești.
Sunt expuse 36 piese de agat din patrimoniul mineralogic al muzeului, grupate pe criterii ştiinţifice în 5 vitrine și însoțite de un scurt istoric, precum și de interesante informaţii despre geneza agatelor, caracteristici, răspândire, varietăţi, structură, estetică sau prelucrare.
Expoziţia este deschisă zilnic între orele 9.00 – 17.00, cu excepţia zilei de luni.

La Muzeul Naţional Peleș- expoziţia ,,Vânătorile regale”. O expoziție ce „valorifică un subiect care nu a fost abordat până acum în cadrul unei expoziții temporare sau detaliat într-un catalog special, dar care este generos documentat prin patrimoniul istoric și artistic pe care îl deține Muzeul Național Peleș”, după cum este descrisă aceasta pe facebook-ul castelului, unul dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa şi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.
„Cei patru regi ai României – Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I – au fost pasionați de vânătoare, pe care o practicau fie în pădurile de pe Domeniile Coroanei, fie la moșiile din țară unde erau invitați de marcă. Trofee și arme de vânătoare, din epoci mai vechi și mai noi, pot fi admirate în expoziție alături de obiecte de artă plastică și decorativă inspirate de tema vânătorii, toate prezentate în sălile de expoziții decorate cu panouri foto-documentare și cu reproduceri ale unor vitralii din castelul Peleș”, se mai precizează în prezentarea expoziţiei ce va fi deschisă până pe 24 septembrie a.c.