Vremea călduroasă şi instabilitatea atmosferică vor reprezenta caracteristica meteorologică a următoarele două săptămâni (31 iulie – 13 august), perioadă în care regimul pluviometric va fi unul uşor excedentar în majoritatea regiunilor, arată prognoza de specialitate, publicată ieri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.
În Muntenia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu precădere în zona de câmpie şi se estimează valori diurne de 29-32 de grade şi nocturne de 16-19 grade, mediat regional, iar în perioada 3-6 august local va fi caniculă, în intensificare în data de 4 august (maxime în medie de 34-38 de grade). Valori termice mai ponderate, în special în zona deluroasă, vor fi posibile în perioada 7-8 august. Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi local la începutul intervalului, apoi în perioada 7-8 august, iar estimările indică o probabilitate în creştere şi pentru 12-13 august.
La munte, pe parcursul primei săptămâni, temperaturile vor fi în creştere, vremea devenind foarte caldă în perioada 3-6 august, când media maximelor va fi de 22-28 de grade, iar cea a minimelor de 12-16 grade. Estimările prognostice indică o vreme răcoroasă, în special la altitudini mari, în perioada 7-8 august. Averse pe arii relativ extinse vor fi la începutul intervalului, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat între 5 şi 8 august, la început în masivele vestice, apoi în cea mai mare parte a zonei montane.