F.T.

În contextul în care, zilnic, agenţii rutieri prahoveni acţionează în teren pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal, desfășurând activități de verificare și control pe mai multe paliere, atât în mediul urban, cât și în cel rural, şi ieri au fost organizate și desfășurate cinci acțiuni pe drumurile naționale din județ, precum şi în Ploiești, Boldești-Scăeni, Bușteni şi Blejoi.
Potrivit unei informări a IPJ Prahova, «efectivele angrenate în activități au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, și nu numai, legitimând peste 200 de persoane și oprind, în trafic, pentru control, 110 autoturisme, 60 dintre conducătorii auto ale acestora fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest.
În cadrul activităților, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni, de asemenea, și conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 10.000 de lei.
Totodată, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au reținut două permise de conducere și au retras şase certificate de înmatriculare.