• Zeci de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei

La sfârşitul săptămânii, poli­­ți­tii prahoveni au acţio­nat pentru asigurarea unui climat de ordine şi disciplină în judeţ, derulând activităţi pe mai multe paliere – respectiv mediul  urban şi cel rural.  În acest context, au fost desfăşurate  acțiuni pe drumurile naționale din județ, precum şi în unele localităţi – Ploiești, Slănic, Urlați.
În paralel, agenţii  Serviciului Rutier Prahova şi ai  Biroului Rutier Ploiești,  cu sprijinul specialiștilor din cadrul Registrului Auto Român,  au derulat o acțiune în zona centrală a municipiului, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor. Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, «polițiștii rutieri au controlat și verificat peste 100 de autovehicule și au efectuat peste 60 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, aplicând  50 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei. De asemenea, aceștia au reținut patru  permise de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare.
Per total, la nivelul județului,  efectivele angrenate în activități au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni, de asemenea, și conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.  Valoarea totală a sancțiunilor depășește 30.000 de lei”.