tacantul Mihai Alexandru Roman este noul jucător al Petrolului, el aflându-se, practic, la cea de-a doua experiență în tricoul Petrolului Ploiești.
Roman a mai jucat pentru echipa noastră, tot pe prima scenă a fotbalului românesc, în sezonul 2011-2012 (15 prezențe), pentru ca, ulterior, cariera sa să cuprindă borne importante atât în țară, cât și în străinătate. După Petrolul au urmat, pe rând, Universitatea Cluj, CS Turnu Severin, Săgeata Năvodari, Pandurii Tg. Jiu, NEC Nijmegen (Olanda), Maccabi Petah Tikva (Israel), CS U Craiova, ACS Politehnica Timișoara și FC Botoșani, pentru cea din urmă formație evoluând inclusiv în debutul acestui sezon.
În total, Mihai Roman are 234 de meciuri disputate în primul eșalon al fotbalului românesc și 54 de goluri marcate, ultimul chiar împotriva Petrolului, în jocul din etapa a doua a acestei ediții a Superligii! De asemenea, are o prezență în prima reprezentativă, într-un meci amical disputat contra Moldovei, în 2015, iar în CV-ul său figurează și o Cupă a României, câștigată, în 2018, cu Universitatea Craiova.

Petrolul – Oţelul se joacă peste o săptămână
Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorul drepturilor TV au anunțat programul rundei a opta, ultima înaintea întreruperii campionatului pentru ca România să joace cu Israel și Kosovo.
Astfel, Petrolul deschide etapa, cu duelul contra nou-promovatei Oțelul, meci care se va disputa vineri 25 august. Iată programul complet al rundei:
Vineri, 25 august
Ora 18.30 Oțelul Galați – FC Voluntari
Ora 21.30 FCU Craiova 1948 – FC Rapid 1923
Sâmbătă, 26 august
Ora 19.00 CFR 1907 Cluj – FC Botoșani
Ora 21.45 Dinamo București – Petrolul Ploiești
Duminică, 27 august
Ora 13.00 Politehnica Iași – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
Ora 21.30 Farul Constanța – Universitatea Craiova
Luni, 28 august
Ora 18.30 FC Hermannstadt – Universitatea Cluj
Ora 21.30 UTA Arad – FCSB

Pe podium, înaintea rundei a șaptea
Petrolul întâlnește, mâine seară, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, de la orele 21,45, pe Dinamo, un duel între două echipe aflate într-o formă excelentă – ploieștenii cu 3 victorii consecutive, ”Câinii”, cu 2 victorii la rând. Un meci care poate confirma poziția ”de podium” ocupată acum de elevii lui Florin Pârvu și, mai ales, jocul consistent din ultimele etape.