La sfârşitul saptămânii trecute, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu cei ai Biroului Rutier Ploiești, au organizat și desfășurat o acțiune -pe raza comunelor Păulești și Puchenii Mari- care a avut drept scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave.
„În cadrul acțiunii – se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, s-a acționat preponderent pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și al abaterilor săvârșite de bicicliști.
În acest context, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre ele – 28 – în cazul conducătorilor auto, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea totală a sancţiunilor s-a ridicat la aproximativ 11.000 de lei”.
În acest context, reprezentanţii poliţiei prahovene reamintesc participanţilor la trafic următoarele măsuri de conduită preventivă: „Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră; Pentru un plus de siguranţă, în mers măriţi distanţa dintre vehicule;
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase; Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România”.