V. Stoica

În timp ce la nivel național se vorbește tot mai mult despre reducerea cheltuielilor bugetare, la Consiliul Județean Prahova cresc cheltuielile de personal!
Tupeul deja devine scandalos la instituția condusă de liberalul Iulian Dumitrescu, cel care, la venirea la șefia CJ Prahova, era pus pe așa-zise restructurări de personal. Restructurări pe care, într-un final, nu a mai reușit să le ducă la îndeplinire, pentru că a pierdut toate procesele cu angajații!
În ședința ordinară de la finalul lunii iulie, Iulian Dumitrescu vine în fața consilierilor județeni cu un proiect care vizează modificarea organigramei instituției. Însă, surpriză: nu prin scăderea numărului de angajați, ci prin menținerea numărului total de posturi. Printr-un artificiu, practic prin renunțarea la un post de referent (cel mai slab plătit post din organigramă), post VACANT, se dă impresia că nu se întâmplă mare lucru în structura organizatorică. În fapt, se desființează postul neocupat, dar se pune pe tapet o funcție de director general, cu cheltuielile salariale de rigoare!
Fără a justifica în vreun fel necesitatea apariției acestei noi funcții de conducere, plătită cu o mulțime de bani grămadă, Iulian Dumitrescu spune în referatul de aprobare, document-anexă al proiectului de hotărâre: ”Funcția nou înființată de director general, grad II se încadrează în numărul maxim de posturi aprobate pentru anul 2023 la nivel de UAT- județul Prahova, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare, cu completările și modificările ulterioare, așa cum sunt stabilite și comunicate prin scrisoarea nr.6244/18.04.2023 a Instituției Prefectului Județului Prahova. Înființarea funcției de conducere determină un efort financiar pe cheltuiala de personal pentru 5 luni din anul 2023, de 87 mii lei rezultat, astfel: Funcția /post număr Venit salarial brut /lunar – lei
Director general, grad II 1 16.696; Voucher vacantă 1×1450=1450 lei
Total an 2023= 16.696 x 5 luni +1.450 =84.930 lei la care adaugă cam. 2,5%=87.054 lei”.
Deci? Ce concluzie tragem de aici? Vorba fabulei: egalitate, dar nu pentru căței!
Vom urmări îndeaproape cine va deveni noul director general peste două direcții ale Consiliului Județean Prahova și dacă acest post nu a fost cumva înființat pentru vreun prieten/coleg/cunoscut adus și de această dată de la Călărași!