ontroale de rutină ale agenților rutieri pe șosele din județ. În afară de vitezomani, consumatori de alcool urcați la volan, polițiștii rutieri au mai tras pe dreapta și consumatori de substanțe active.
Așadar, controale de rutină într-o zi de iulie. Chiar în prima zi a lunii. IPJ Prahova exemplifică: „Pe DN 72, în localitatea Stoenești, polițiștii rutieri ploieșteni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Filipeștii de Târg.
Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest , care a indicat o valoare pozitivă la o substanță cu efect psihoactiv, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
De asemenea, și oamenii legii din Mizil au tras pe dreapta un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, care circula din direcția DN1 B E577 către comuna Amaru.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul Drug Test, care a indicat pozitiv la substanța cocaină, fiind condus ulterior la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice.
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul din orașul Mizil figurează cu permisul de conducere suspendat.
Câteva ore mai târziu, tot polițiștii din cadrul Poliției Mizil, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat pe Drumul Național 1 B un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, în cazul căruia testul efectuat cu aparatul DrugTest a fost pozitiv la substanța canabis.
Și în acest caz tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice” . Așadar, «Trei , Doamne, și toți trei», sub influența drogurilor. Sau a «substanțelor psihoactive», cum zice poliția. Urmează să se pronunțe justiția, fiindcă le-au fost întocmite dosare penale.