Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit marțí, pentru control, un autoturism care circula pe DJ101E, după ce șoferul tocmai schimbase direcția de mers spre DN1A, în localitatea Cocorăștii Colț. „În urma verificărilor efectuate – precizează reprezentanțíi IPJ Prahova- conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Șirna, iar cu ocazia interogării bazelor de date a reieșit faptul că acesta figurează cu exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice cu «Restricții-Suspendat».
Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la substanța canabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
Astfel, în urma probatoriului administrat față de tânărul de 21 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore (…).
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive».