CSM Petrolul Ploieşti îşi conturează lotul pentru sezonul 2023-2024, clubul anunțând numele primilor doi jucători străini pe care antrenorul Mihai Popa va conta. Este vorba despre figuri cunoscute publicului ploieştean din sezonul trecut – Veljko Brkic şi Kenneth Dermont Funderburk Jr – sportivi cu care s-a ajuns la un acord privind un nou sezon în galben-albastru!
În ediţia trecută a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, cei doi jucători au fost liderii echipei noastre la cele trei capitole statistice importante: Brkic a fost cel mai bun marcator, cu 15.8 puncte/meci, şi cel mai bun recuperator, cu 5.5 recuperări/meci, iar Funderburk Jr. a fost cel mai bun pasator, cu 4.5 pase decisive/meci.
Sârbul Veljko Brkic (28 de ani, 210 cm, născut la Ljubovija) a confirmat aşteptările şi a avut un sezon 2022-2023 bun, mediile sale find de 15.8 puncte, 5.5 recuperări şi două pase decisive pe meci, pentru un indice al eficienţei de 14.9. Cu cele 15.8 puncte marcate/meci, pivotul echipei noastre s-a clasat pe locul al 8-lea în ierarhia generală a marcatorilor Ligii Naţionale.
În vârstă de 31 de ani (196 cm, născut pe 13 aprilie 1992 în North Carolina, USA), Funderburk poate juca pe poziţiile 1 şi 2 (point guard şi shooting guard) şi va continua și el, pentru încă un an, la CSM Petrolul Ploieşti.
La primul sezon în galben-albastru, Kenney a avut medii de 11 puncte, 3.9 recuperări şi 4.5 pase decisive pe meci, la acest din urmă capitol fiind al 12-lea în statisticile ediţiei 2022-2023 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.
Cei doi sunt primii jucători străini ai echipei noastre pentru sezonul 2023-2024, ei completând un lot format din Bogdan Popa, Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Codruţ Dinu, George Angelian, Robert Pătraru, Mihai Comănescu şi David Raşoga.

Stagiu în Serbia

Patru dintre campionii secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti – David Raşoga, Mihail Oprea (ambii la U15), David Iordăchescu şi Vlad Borcan (ambii la U14) – au fost convocaţi de Federaţia Română de Baschet pentru un Campus destinat dezvoltării jucătorilor tineri, ce se va desfăşura în perioada 5-13 august la Kragujevac (Serbia), sub comanda lui Nenad Trunic.
Acţiunea face parte din planul forului condus de Carmen Tocală de a constitui un lot puternic în perspectiva Campionatului European U16 de anul viitor, sportivii născuţi în perioada 2008-2009 și convocaţi pentru stagiul din Serbia fiind remarcaţii turneelor finale din acest sezon. La Turneul final „U15” de la Sibiu, David Raşoga a fost MVP-ul competiţiei şi a fost inclus şi în „best 5” al turneului, alături de Mihail Oprea, iar la Turneul Final „U14” de la Ploieşti, Vlad Borcan a fost MVP, David Iordăchescu – „cel mai de perspectivă jucător” şi ambii au fost incluşi în „best 5” al competiţiei.
Cei patru jucători sunt pregătiţi la club de Ionuţ Ivan. Sportivii „tricolori” vor fi însoţiţi de directorul tehnic al Federaţiei Române de Baschet, Tiberiu Dumitrescu, şi de antrenorul Alin Culea.