Potrivit reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie Prahova, instituția camerală, în parteneriat cu Camera de Comert și Industrie a României și AlfaTrust Certification S.A., vine în întâmpinarea companiilor din județ cu o serie de servicii electronice de certificare, acreditate conform cerințelor reglementărilor europene și naționale în vigoare.
”CCI Prahova oferă, la tarife avantajoase, servicii electronice complete precum: certificate digitale calificate, semnătură electronică calificată, mărci temporale calificate și certificate digitale calificate etc. Semnătura electronică este nu numai necesară, ci și indispensabilă mediului de afaceri actual, ținând cont că semnătura electronică calificată, creată cu un certificat digital calificat, are aceeași valoare ca și semnătura olografă, aceasta oferind valoare legală oricărui document electronic. Astfel, companiile pot renunța total sau parțial la documentele tipărite (se reduc astfel substanțial cheltuielile cu imprimarea, curieratul, arhivistica și consumabilele etc). Certificatul Digital Calificat asigură integritate, confidențialitate, non-repudiere și autenticitate documentelor transmise electronic, permitând identificarea utilizatorilor fără echivoc în mediul virtual. Semnătura electronică calificată creată cu un Certificat Digital Calificat are o vastă utilizare în relația cu autoritățile și nu numai”, a anunțat CCI Prahova.
Potrivit instituției camerale, persoanele interesate de noile servicii se pot adresa direct lui Cristian Vezeteu, consilier în cadrul Biroului Juridic, Resurse Umane, Arbitraj Comercial din cadrul CCI Prahova, prin intermediul poștei electronice, email cristian.vezeteu@cciph.ro, consultanta@cciph.ro sau prin telefon, la numărul 0344 401 203.