V. S.

Consiliul Județean Prahova a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor unui campus nou pentru Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, în cadrul unui consorțiu format din Consiliul Județean Prahova, în calitate de lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploiești, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploiești și OMV Petrom S.A.
Trebuie menționat că proiectul va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar ”în vederea accelerării implementării proiectului, procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie”, după cum se arată în documentația publicată în portalul de licitații publice SEAP.
Ce spune Consiliul Județean Prahova despre proiect: ”Prin proiectul ”Consorțiu Academic Mehedințeanu Petroleum – PH01CAMP”, Consiliul Judeţean Prahova va investi aproape 150.000.000 lei pentru realizarea unui campus universitar la Ploiești. Campusul va cuprinde locuri de cazare, bază sportivă, cantină, spații de relaxare și agrement, laboratoare ultramoderne și clădiri administrative. Proiectul este programat a fi finalizat până la data de 30 iunie 2026”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Prahova.