• Pompierii militari au intervenit, ieri ­dimineaţă, pentru evacuarea apei din ­Staţia CFR Poiana Câmpina și degajarea drumului DJ 100 în zona localităţilor Scorţeni și Telega

Pe parcursul nopții de marți spre miercuri, precum și în dimineața zilei de ieri, pompierii militari de la ISU Prahova au fost solicitați să intervină în mai multe localități din județ, pentru evacuarea apei din locuințe și nu numai, în contextul precipitațiilor căzute în mai multe zone ale țării. De altfel, ANM a lansat, inclusiv ieri dimineață, atenţionări nowcasting de ceaţă şi vijelii, valabile pentru județele Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, în cazul județului nostru fiind vorba despre Cod roşu de ploi torenţiale, prognozat pentru mai multe localități: Câmpina, Băicoi, Breaza, Sinaia, Comarnic, Bușteni, Filipeștii de Pădure, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Vărbilău, Valea Doftanei, Telega, Măgureni, Scorțeni, Bănești, Poiana Câmpina, Cornu, Azuga, Aluniș, Șotrile, Bertea, Provița de Jos, Provița de Sus, Ștefești, Adunați, Secăria, Cosminele, Talea.
Astfel, ieri dimineață, DJ 100 era blocat în zona localității Scorțeni, partea carosabilă fiind acoperită cu apă. De asemenea, tot ieri dimineață, s-a acționat pentru evacuarea apei din clădirea sediului CFR Poiana Câmpina.

La Telega, era în curs de finalizare înlăturarea apei de pe carosabiul DJ 100. Tot în derulare erau acțiunile de evacuare a apei din subsolul și clădirea unei locuințe din Comarnic, iar la Câmpina se finalizase degajarea unui copac căzut pe carosabil.
În comuna Cornu, sat Cornu de Jos, s-a acționat pentru evacuarea apei din subsolul unei pensiuni, intervenția fiind finalizată. Totodată, în comuna Gornet Cricov, sat Țărculești, s-a intervenit pentru degajarea unei porțiuni de copac căzută pe acoperișul unei case. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.
(Foto ISU Prahova)