În data de 17 iulie, timp de două ore (intervalul orar 18.00-20.00), polițiștii din cadrul Secției nr.2 Ploiești au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, „dar și în vederea asigurării vizibilității elementului polițienesc în rândul cetățenilor”, se menționează într-un comunicat al IPJ Prahova.
Polițiștii prahoveni au acționat în cele patru parcuri din zona de nord a municipiului Ploiești, acțiunea beneficiind de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Prahova.
„În cadrul activităților, au fost legitimate 70 de persoane, 10 persoane au fost avertizate verbal, fiind efectuate și 15 controale corporale.
Totodată, au fost verificate 20 de autovehicule și controlate cinci bagaje. Pe timpul acțiunii, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, 12 dintre acestea conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 5.290 de lei”, se mai precizează în comunicatul poliției prahovene.