F.T.

Potrivit unui comunicat al poliției prahovene, în cursul zilei de ieri, un bărbat în vârstă de 77 de ani, din comuna Bucov, urma să fie prezentat procurorilor prahoveni, «pentru luarea unei alte măsuri preventive».
Acesta fusese reținut miercuri seara, când, după cum precizeză aceeași sursă, «oamenii legii au fost sesizațí prin apel <112>> că pe strada Toma Caragiu din Ploiești un bărbat în vârstă sărută o minoră.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana banuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 77 de ani din comuna Bucov, ulterior fiind condus la sediul unității de poliție pentru audiere.
Totodată, în urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate a fost identificată și depistată persoana agresată, fiind vorba despre o minoră în vârstă de 12 ani, din municipiul Ploiești.
În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun. Totodată, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală».
În legătură cu această speță, și Poliția Locală Ploiești menționează, într-un comunicat de presă, următoarele: “Miercuri, 12 iulie a.c., în jurul orelor 15:55, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică, aflați în patrulare în zona centrală, au sesizat că la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu și Teatrului a avut loc o altercație între mai multe persoane. Deplasându-se spre locația respectivă, polițiștii locali au aflat de la o persoană de sex feminin că un bărbat în vârstă, aflat în zonă, i-a dat nepoatei sale suma de 4 lei și a sărutat-o pe piept.
Bărbatul în cauză a fost identificat și reținut de polițiștii locali, el recunoscând față de aceștia că i-a dat minorei suma de 4 lei și că a sărutat-o. Individul, în vârstă de 77 de ani, din comuna Bucov, a fost condus și predat de polițiștii locali la Secția de Poliție nr. 1 Ploiești, în vederea continuării cercetărilor (…)».