N.D.

În seria acțiunilor de la nivel național organizate de sindicate, pe fondul nemulțumirilor legate mai ales de nivelul salariilor, se alătură noi angajați – cei de la Casele de asigurări de sănătate.
Astfel, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Prahova au anunțat că, astăzi, 10 iulie a.c., programul de lucru de la sediul său din Ploiești, din str. Praga nr. 1, va suferi modificări, având în vedere că, în intervalul orar 10:00 – 12:00, toți angajații vor protesta, protestul constând în întreruperea lucrului în intervalul celor două ore menționate simultan în toate instituțiile similare din țară. ”Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, cu sediul în strada Praga nr.1, aduce la cunoștință faptul că a fost emis un comunicat de presă de către Blocul Național Sindical, alături de afiliatul său, Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, prin care informează că, în data de 10 iulie 2023, în intervalul orar 10:00-12:00, toți angajații din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) judetene, a municipiului București și Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Singuranței Naționale și a Autorității Judecătorești vor protesta prin întreruperea lucrului timp de două ore”, a anunțat instituția menționată, care a precizat că, urmare a acestui protest, programul de lucru cu publicul va fi modificat.
”Programul de lucru se va modifica astfel: orele 8:30 – 10:00, program de lucru normal; orele 10:00 -12:00, activitatea va fi întreruptă (Protest). Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, programul de lucru cu publicul se va prelungi, desfășurându-se în intervalul orar 12:00 – 14:30. Pe această cale, facem apel la populație ca să dea dovadă de înțelegere și dăm asigurări că toate cererile depuse sunt importante pentru noi și vor fi soluționate cu celeritate, în intervalul orar menționat anterior”, au mai precizat reprezentanții CAS Prahova. Conform purtătorului de cuvânt al CAS Prahova, Daniela Enescu, principalul motiv al protestului organizat, la unison, de către toți angajații din casele de asigurări de sănătate din toate județele, îl constituie salariile mici în raport cu responsabilitatea și complexitatea activității desfășurate, de aici pierderea foarte mare a personalului calificat și reducerea numărului total de angajați, la nivel național, în ultimii ani, cu peste 1.000 de persoane dintr- un total de 4.000 de persoane, cu precizarea că, pe lângă cei 82 de angajați pe care îi are acum CAS Prahova, instituția ar mai avea nevoie de alți 10.